Een dag niet getekend is een dag niet geleefd

Over Mij

Mijn naam is Heleen Bijkerk. Ik ben 60 jaar. In mijn werkzame leven was ik groepskeerkracht op een basisschool, maar ben helaas door een zware Burn-out en daarna een herseninfarct volledig arbeidsongeschikt geraakt. Maar stilzitten is niet zo mijn ding, dus zocht ik naar bezigheden die voor mij nog wel haalbaar en zinvol waren.

Een druppel kunst is beter dan een zee van weten.

Ik vind het fijn om te ontspannen door te tekenen. Soms volgens een plan, maar meestal laat ik mijn potlood het werk doen en ga ik uit wandelen op papier. Dan zie ik wel wat er ontstaat en vanuit die lijnen teken ik dan verder. Zo is ook onderstaande tekening ontstaan.

Van mijn ergotherapeut kreeg ik het advies om elke dag een uur te tekenen. Maar ja, wat ga je dan iedere dag tekenen?

Zo ontdekte ik dat tekenen voor mij een goede manier was om met de Bijbel bezig te zijn en zo mijn stille tijd in te vullen. Het tekenen bracht me veel dichter bij de tekst.

Ik kreeg het verlangen om hier meer mee te doen en anderen dit ook te laten ervaren. Maar dit vond ik ook nog best een stap. 

Ik ontwikkelde opdrachten over bepaalde thema’s en vroeg aan vriendinnen dit eens uit te proberen. 

En van het één kwam het ander.

Om mij nog meer te verdiepen in het tekenen en dat wat tekeningen je te vertellen hebben ben ik de opleiding voor Tekentaalspecialist gaan volgen bij Gerda Meijer van Tekenwijzer. Hierover kun je meer lezen in één van mijn blogs. En ik ben verder gegaan met het ontwikkelen van stilte- en retraiteprogramma’s. Het aanbod hiervan vind je onder het kopje Webshop van deze pagina.

Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door mijn website en zou het leuk vinden om meer van je te horen. Laat gerust een reactie achter. 

Heleen
Juni 2023

Diploma’s: 2017 CIVAS Creatieve therapie 

2024 Diploma TekenTaalSpecialist