Een dag niet getekend is een dag niet geleefd

Sprong in het diepe

Het is spannend, het is eng, maar sinds wanneer is dat een reden om iets niet te doen? Deze woorden uit een lied van Matthijn Buwalda hebben veel in mijn hoofd rondgezongen de laatste tijd. Vooral toen ik wilde starten met de opleiding Tekenspecialist bij Tekenwijzer.

Kan ik dat wel? Heb ik daar wel energie genoeg voor? Zo goed kan ik nou ook wee niet tekenen… Dit soort gedachtes en nog veel meer speelden geregeld door mijn hoofd. 

Maar zo’n anderhalf jaar geleden heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ik heb er nooit spijt van gehad. Ja, het was af en toe best pittig en het kostte mij veel energie en ik moest andere dingen hiervoor  afzeggen. Maar wat heb ik veel geleerd in deze opleiding: over de tekentaal, over het werken met cliënten, maar ook over mezelf. Deze opleiding paste bij mij als zo’n heerlijk wollen vest, waar je jezelf zo heerlijk in kunt hullen.

Inmiddels mag ik cliënten begeleiden op hun persoonlijke weg door middel van tekenen. De tekentaal geeft ons daarbij inzichten, maakt problemen zichtbaar, maar reikt ook oplossingen aan. Het is zo mooi om na verloop van tijd iemand stappen te zien zetten. Heel bijzonder dat ik hierin een schakeltje mag zijn.

En inmiddels ben ik ook bezig met het ontwikkelen van programma’s om de tekentaal in te zetten voor geloofsverdieping. Dit was mijn grote doel om met de opleiding te beginnen. Eén van de programma’s gaat morgen beginnen. Een reis door de 40 dagen tijd.

En nu komt er weer een sprong in het diepe aan: nog even en dan heb ik (hopelijk) mijn diploma en dan moet ik op het eigen houtje gaan doen. Maar ook deze sprong ga ik wagen en ik weet zeker dat ik me als een vis in het water zal voelen!

13 februari 2024

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *